Το αγροκτημα

Αγροκτημα "Εν Ολυμπω"

Τα πρώτα φυτά του τσαγιού στο αγρόκτημα “Εν Ολύμπω” μπήκαν το 2014,  στη θέση Ποταμιά, στα Καλύβια Ολύμπου. Ωστόσο, η εμπειρία μας με τα γεννήματα του Ολύμπου έχει τις ρίζες της βαθιά στο παρελθόν… οι πρώτες μας αναμνήσεις συνοδεύονται από την εικόνα των παππούδων να επιστρέφουν από το βουνό με τα δεμάτια στην πλάτη· από το άρωμα του άγριου τσαγιού να αναδύεται από την αποθήκη , όπου εκατοντάδες “ματσάκια” κρέμονται προκειμένου να αποξηρανθούν και φυσικά από τη γεύση του ζεστού ροφήματος που ήταν απαραίτητο στοιχείο στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, κατά τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Η βιωματική σχέση με το σιδερίτη μας οδήγησε στο να ασχοληθούμε συστηματικά με την καλλιέργειά του, ενώ η ευλογία του να ζούμε στον θεϊκό  Όλυμπο -το ιδανικότερο ίσως μέρος για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών- μας επέτρεψε να πειραματιστούμε και με άλλα βότανα, φυτεύοντας παράλληλα τσάι και στη θέση Καραγκούνη στα 1400 μέτρα υψόμετρο.

Το 2017 το αγρόκτημα “Εν Ολύμπω” έγινε πραγματικότητα. Τα βιολογικά πιστοποιημένα βότανά μας καλλιεργούνται στις υπώρειες του βουνού των Θεών με φυσικές μεθόδους, συλλέγονται με το χέρι και αποξηραίνονται παραδοσιακά. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις μας εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα συσκευασίας, έτσι ώστε να σας προσφέρουμε καθημερινά….γεύση και άρωμα Ολύμπου.

Ιδινικό περιβάλλον για την καλλιέργεια βοτάνων

Φυσικές μέθοδοι καλλιέργειας αρωματικών

Βιολογική Πιστοποίηση από τον οργανισμό "ΔΗΩ"

Σύγχρονες εγκαταστάσεις τυποποίησης